lördag 7 juli 2012

Kanelbullar



Sommar, sol, semester och nybakade kanelbullar...

Fika hör sommaren till, här är ett enkelt och gott recept på kanelbullar (ca 45st).

50g jäst
100g margarin eller smör
3 dl mjölk
3/4 dl ljus sirap
1/2 tsk salt
1 ägg
ca 10-11 dl vetemjöl

Fyllning:
75 g rumstempererat margarin eller smör
3/4 dl socker
1 msk kanel

1 ägg till pensling
pärlsocker

Smula jästen i en bunke. Smält margarin eller smör. Tilsätt mjölken och låt degvätskan bli fingervarm. Blanda lite av degvätskan med jästen och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av degvätskan, sirap, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en kladdfri deg. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord. kavla ut degen till en rektangulär platta. Bred på margarin blandat med socker och kanel. Rulla ihop, och skär i ca 2 cm bitar. Lägg i bullformar och låt jäsa i ca 30 minuter. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter. 

Fika och njut i sommarvärmen.

Lotta



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar